Nyári „mindennap enném” saláta

júl. 21., 2017

Nyári „mindennap enném” saláta

Imádom a salátákat. Imádom, ahogy roppannak a zöldségek a fogam alatt. Imádom az érzést, hogy a földkerekség legjobb, legegészségesebb összetevőivel táplálom a testemet. Idén ez a menő nálam, tényleg képes lennék minden egyes nap ezen a salátán élni. Az összetevők mennyisége attól függően változtatható, hogy ki mit szeret, kinek melyik hozzávaló a kedvence. Nincsenek kötött szabályok.

Hozzávalók:

  • lilahagyma
  • TV paprika
  • paradicsom
  • kígyóuborka
  • mozzarella
  • só, citromlé, lenmagolaj
  • natúr napraforgómag

Elkészítés:

A lilahagymát felkockázom, kicsit besózom, hogy elvegyem az erejét. Rádobálok néhány szem felkockázott paradicsomot, majd a paprikával és az uborkával is megteszem ugyanezt. Meglocsolom egy kevés citrommal vagy 100%-os citromlével (esetleg lime-mal), valamint értékes és tápláló lenmagolajjal. Beleteszem a felkockázott, lecsöpögtetett mozzarellát (vagy mini mozzarellagolyókat), majd megszórom natúr napraforgómaggal.

(Kevés petrezselymet, tökmagot vagy fenyőmagot is tehetünk bele, illetve lenmagolaj helyett olívaolaj vagy kukoricaolaj is megfelelő lehet.)

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások