10 perc és a mediterrán tengerparton érezheted magad

nov. 15., 2015

10 perc és a mediterrán tengerparton érezheted magad

November közepe van, s bár az elmúlt napokban szuper idő volt, mára azért csak beköszöntött az ősz. Úgy tűnik, ez marad is most már, egy időre búcsút inthetünk a szikrázó napsütésnek. Van viszont egy 10 perces receptem nektek, amit ha elkészítetek, garantáltan úgy fogjátok érezni magatokat, mintha valamelyik mediterrán tengerpartra csöppentetek volna. Íme a szuper egyszerű és elképesztően finom garnélás spagetti.

 

Első lépésként tegyük fel a vizet forrni, hiszen mire megfő a tésztánk, addigra a szószunk is elkészül. Oliva olajon megpirítunk egy kisebb fej vöröshagymát, rádobunk 4 db felkockázott paradicsomot és egy 20-30 dkg-os dobozos garnélát. Fontos, hogy ne mirelitet használjunk, mert abból borzalmas lesz: gumis, rágós, ízetlen. Kicsit összeforgatjuk, majd felöntjük egy deci száraz fehérborral. Só, bors, bazsalikom és egy teáskanálnyi aprított petrezselyem megy még hozzá. Hagyjuk öt percig rotyogni, majd öntsük fel 1,5 dl tejszínnel és főzzük össze további öt percre. Közben megfőtt a spagettitésztánk. Szűrjük le, és keverjük össze a szószunkkal. Hagyjuk állni pár percet, hogy a tészta kicsit szívjon magába a tejszínes szószból. Parmezánnal a tetején tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

 

 

IgenÉlet

Hozzászólások